23 Ekim 2011 Pazar

POLİS DOĞUYA NEDEN GİTSİN?

             Her gün onlarca şehit haberini aldığımız şu günlerde polisin doğuda görev almasını konuşuyoruz..Peki neden? bizim orda silahlı kuvvetlerimiz yok mu? Onlar bu işi yapamıyorlar mı?
Size sorunların temelini oluşturan 2 temel  maddeyi söliyim..

1) erlerle bu iş çözüme ulaşmaz..
20 yıldır dağda olana sen 3 aylık taş nedir bilmeyen silahtan korkan insanlarla nasıl müdahale ediceksin..

2) Devletin askere güvene kalmadı..
sadece devletin değil bir çok vatandaşında askere güveni kalmadı..50 60 kişilik grupları heronlarla tespit edip sonrada biz onları çoban zannettik diyen bir orduya bende güvenmem..hayatında 10 çobanın yana yana dolaştığını görmüşmü ki o kadar insanı çoban zannediyor..
herşeyi geçtim bi ülkenin Genel Kurmay Başkanının herkesinin karşısına geçip lav silahlarına milletin gözüne bakarak içi boş boru diyorsa o ordunun başında sorun var demektir..

elimizde heron gibi bi alet varken teröristleri rahat tespit edebiliyorken ama buna rağmen şehit veriyorsak kusura bakmayın arkadaşlar polis niye ölüme gitsin...
ilk önce zihniyet değişimine ihtiyaç var..bölgeye gerçekten terörün bitmesini isteyen komutanlar gönderilmeli öle yalandan görev yapanlar değil..Herkes yaptığı hatanın bedelinide ödemeli öle TSK nın arkasına sığınıp olaylardan sıyrılma devri bitmeli..
polisin bölgeye girerken emir komutanın kimde olcağı kesinleşmeli..
insanlarımızı daha fazla ölüme göndermemeliyiz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder